Ήξερες ότι…

…δε χρειάζεται να λούζουμε τα μαλλιά των παιδιών μας καθημερινά, επειδή αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει την ξηρότητά τους;

Η ιδανική συχνότητα για το λούσιμο των παιδιών της νηπιακής ηλικίας είναι κάθε δεύτερη ημέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς παιδιάτρους και δερματολόγους, ανάλογα βέβαια πάντα και με το επίπεδο της δραστηριότητάς τους. Αν το παιδί σας θέλει να του βρέξετε και το κεφαλάκι, κατά τη διάρκεια του καθημερινού μπάνιου, μπορείτε απλώς να ξεπλύνετε τα μαλλιά με χλιαρό νερό, χωρίς τη χρήση σαμπουάν, βοηθώντας τα να διατηρήσουν τη φυσική τους λιπαρότητα. Δώστε έμφαση και στο στέγνωμα, προσπαθώντας να αποφύγετε το πιστολάκι. Προσπαθήστε να λούζετε τα παιδιά σας τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον βραδινό τους ύπνο, δίνοντας στα μαλλιά τον χρόνο που χρειάζονται για να στεγνώσουν φυσικά. Και τι γίνεται αν τα μικρά μας έχουν άρνηση στο λούσιμο; Βάζουμε στο παιχνίδι και τους «φίλους» τους, προσκαλώντας στην μπανιέρα και την αγαπημένη τους κούκλα ή αρκουδάκι. Τα μικρά μας θα αναλάβουν να λούσουν τον φίλο τους και έτσι όλη η διαδικασία θα γίνει ένα ευχάριστο παιχνίδι! Επιπλέον, δεν ξεχνάμε να επιλέγουμε πάντα υποαλλεργικά προϊόντα, που διατηρούν το φυσικό pH του δέρματος, προστατεύοντας τα παιδικά μαλλιά, αλλά και την επιδερμίδα του κεφαλιού.

Το Σαμπουάν Proderm Kids για παιδάκια 3+ ετών είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα μαλλάκια των νηπίων. Περιέχει συστατικά όμοια με αυτά του παιδικού δέρματος, που προσφέρουν ήπιο και απαλό καθαρισμό, και βοηθούν στην προστασία από την ξηρότητα. Η απαλή του σύνθεση περιποιείται τα παιδικά μαλλιά, αφήνοντάς τα ευκολοχτένιστα, ενώ ο πλούσιος αφρός και το υπέροχο άρωμά του κάνουν το μπάνιο αληθινό παιχνίδι, ώστε να είναι η αγαπημένη στιγμή της ημέρας μας!

Ήξερες ότι…